34,2452$% 0.28
37,6376€% -0.37
2.921,73%0,22
4.978,00%0,00
9.109,34%2,37
2130555฿%1.25727
CHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Didem Tokgöz, gerek yıllardır çevreyi tehdit eden Derinçay’ın kirliliği, gerekse belediye arıtma tesisinin yetersizliği nedeniyle yetiştirilen sebze ve meyvelerden kaynaklı insan sağlığının tehdit altında olduğunu belirterek, “zehirleniyoruz” dedi.
Belediye Meclisi’nin Haziran dönemi olağan toplantısında gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan Tokgöz, Belediyenin arıtma tesisinin 90’lı yıllarda yapıldığını ve 250.000 kişilik nüfusa hitap edecek şekilde tasarlandığını hatırlatarak, “Yeni ve çağa uygun modern bir artıma tesisine ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.
Tokgöz, belediyenin bir an önce yeni ve modern bir arıtma tesisini hayata geçirmesini talep etti.
Didem Tokgöz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“5 Haziran 1972 tarihinde Stockholm’de düzenlenen “Birleşmiş Milletler Konferansı’nda alınan kararla 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edilmiştir.
O tarihten bu yana Dünya Çevre Günü, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulamak, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve ekosistemlerin korunmasına yönelik girişimleri artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler vasıtasıyla kutlanmaktadır. Dünyamızın geleceğinin bugün attığımız adımlara, yaptığımız tercihlere ve aldığımız kararlara bağlı olduğunu bilerek hep birlikte çaba göstermeliyiz.
Önce kendi çevremizdeki sorunlara eğilip bunları çözmeliyiz. Bildiğiniz üzere şehrimizde yıllardır konuşulan bir Derinçay su kirliliği problemi var ve elbette bizler su kaynaklarımızı korumak zorundayız. Konuyla ilgili Hitit Üniversitemizin de ciddi bir araştırma raporu var rapor kısaca diyor ki evsel ve endüstriyel atık sular nedeniyle sağlığımız ve çevre olumsuz etkilenmektedir.
Derinçay’dan sulanan ve bizim sorumluluğumuzda da olan mücavir alanımız içerisindeki köylerimizde yetiştirilen sebzeler bu suyla sulanmakta ve gıda yönünden insan sağlını tehdit etmektedir. Yani zehirleniyoruz.
Belediyemizin arıtma tesisinin 90’lı yıllarda yapıldığı ve 250.000 kişilik nüfusa hitap edecek şekilde tasarlandığı biliniyor. Az önce bahsettiğim sebepler neticesinde de şu anda arıtma konusunda yetersiz kaldığımız bellidir. Yeni ve çağa uygun modern bir artıma tesisine ihtiyacımız var. Belediyemizin konuyla ilgili çalışmaları nelerdir? Neleri hedefliyor?
Halkımızı konuyla ilgili aydınlatmanızı ve yapılacak olan stratejik planımızda arıtma tesisinin yer almasını talep ediyoruz.
BAĞEVİNDE KALBİNE YENİLDİ