


Çorum’un Sungurlu ilçesi, güne üniversite öğrencilerinden gelen acı haberlerle uyandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu’nda akşam yemeğinin ardından fenalaşan onlarca öğrenci hastaneye akın etti. Valilikten yapılan açıklama ile rakamlar netleşirken, akıllarda tek bir soru var: Bu ihmal zincirinin faili tanıdık mı?
Gece Başlayan Kabus: 77 Öğrenci Hastanelik Oldu
05.05.2026 tarihinde yedikleri akşam yemeğinin ardından; bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle sarsılan öğrenciler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Sungurlu Devlet Hastanesi’nin yolunu tuttu. Valiliğin son verilerine göre:
- Toplam Başvuru: 77 öğrenci.
- Taburcu Edilen: 35 öğrenci.
- Genel Durum: Hayati risk bulunmuyor, tedaviler ayakta devam ediyor.
“Aynı Firma Mı?” Sorusu Gündemde
Sungurlu’da daha önce de benzer vakaların yaşanmış olması, kamuoyunda büyük bir infiale yol açtı. Şimdi herkes şu kritik sorunun yanıtını bekliyor: Yemekleri sağlayan yüklenici firma, daha önceki zehirlenme vakalarındaki firma ile aynı mı? Eğer bir “tekerrür” söz konusuysa, denetim mekanizmalarının nerede aksadığı büyük bir soru işareti.
Adli ve İdari Süreç Başlatıldı
Çorum Valiliği, olayın ardından derinlemesine bir inceleme başlatıldığını duyurdu. Sürecin hukuki boyutu şu şekilde ilerliyor:
- Numune Analizi: İlçe Tarım Müdürlüğü yemeklerden, İlçe Sağlık Müdürlüğü ise su şebekesinden numuneler alarak laboratuvara gönderdi.
- Adli Soruşturma: Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığı, ihmali olanların tespiti için dosyayı açtı.
- İdari Soruşturma: Valilik bünyesinde, yurt yönetimi ve yemek hizmeti veren birimin sorumlulukları mercek altına alındı.
Editör Notu: “Geleceğimiz” dediğimiz gençlerin en temel hakkı olan sağlıklı beslenme hakkının, bir kez daha “ihmal” iddialarıyla gölgelenmesi kabul edilemez. Söz konusu firmanın sicili ve geçmiş ihale dosyaları kamuoyu tarafından titizlikle takip edilmektedir. Zehirlenen sadece öğrenciler değil, sisteme olan güvendir.
Sorumluların gereken cezayı alıp almayacağı, sürecin şeffaflığıyla belli olacak. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.



