YENİ BAŞKAN RUHSATSIZ SİLAHLA YAKALANDI!
Çorum’da yeni seçilen bir oda başkanı, aracında ruhsatsız silah bulundururken yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, esnafın temsilcisi konumunda olan ve seçimlerin ardından kısa süre önce göreve gelen oda başkanı, Milönü Caddesi üzerinde Ekipler Büro Amirliği tarafından yapılan uygulama sırasında durduruldu. Araçta gerçekleştirilen aramada, başkanın aracında ruhsatsız silah bulunduğu öğrenildi.
Oda başkanının, kamuoyunda esnafı temsil eden bir görevde bulunmasına rağmen ruhsatsız silahla yakalanması kentte şaşkınlık yarattı. Olay, “Bir oda başkanı neden silah taşır, üstelik ruhsatsız?” sorusunu da beraberinde getirdi.
Ruhsatsız silah taşımanın Türk Ceza Kanunu kapsamında ağır yaptırımları bulunduğu bilinirken, söz konusu başkan hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. Adli sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olurken, esnaf ve kamuoyunda olayın yankıları sürüyor.