JANDARMADAN SİLAH KAÇAKÇILARINA DARBE: BAYAT’TA ADRESE BASKIN!
Çorum’da jandarma ekiplerinin titiz takibi sonuç verdi. Silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi kıskıvrak yakalandı.
ÇORUM – Çorum İl Jandarma Komutanlığı, bölgede huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla silah kaçakçılarına karşı yürüttüğü amansız mücadeleye bir yenisini daha ekledi. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda düğmeye basan ekipler, Bayat ilçesinde belirlenen bir adrese şafak operasyonu düzenledi.
Adeta Cephanelik Çıktı!
Adli makamlardan alınan izinle şüphelilerin adresinde didik didik arama yapan jandarma timleri, yasa dışı silah ticaretine ağır bir darbe indirdi. Yapılan aramalarda ele geçirilenler adeta küçük bir cephaneliği andırdı:
- 5 Adet Ruhsatsız Tabanca
- 2 Adet Kurusıkı Tabanca
- 1 Adet Av Tüfeği
- 165 Adet 9 mm Tabanca Fişeği
- 25 Adet Av Tüfeği Fişeği ve çok sayıda kurusıkı mermisi.
2 Şüpheli Gözaltında
Operasyon kapsamında olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 2 şüpheli şahıs hakkında derhal adli işlem başlatıldı. Jandarma komutanlığından yapılan açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden silah kaçakçılığı faaliyetlerine karşı operasyonların "aralıksız ve kararlılıkla" devam edeceği vurgulandı.
"Huzur operasyonlarımız, suç odakları tamamen temizlenene kadar şehrin her noktasında sürecektir."