ÇORUM’DA 1 MAYIS’A COŞKULU KUTLAMA

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olan 1 Mayıs, Çorum'da düzenlenen yürüyüş ve mitingle coşku içinde kutlandı.
Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleştirilen 1 Mayıs Mitingine işçiler, kamu emekçileri, gençler, kadınlar ve emekliler olmak üzere toplumun değişik kesiminden birçok vatandaş katıldı.
Saat Kulesi önünde buluşan binlerce işçi ve emekçi, hakları için birlik oldu.
1 Mayıs mitinginde işçiler, kamu emekçileri, gençler, kadınlar ve emekliler olmak üzere toplumun değişik kesiminden birçok vatandaş katıldı.
1 Mayıs yürüyüşüne ve mitingine CHP, DEM, Emek Partisi, Sol Parti de destek verdi.
Pirbaba Parkı önünde başlayan 1 Mayıs mitingine başta sendikalar olmak üzere demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler de kitlesel bir şekilde destek verdi.
Mitinge katılanlar Pirbaba Parkı’nda buluşarak, Gazi Caddesi boyunca Saat Kulesi’ne kadar yürüdüler.
1 Mayıs mitingine Türk İş, Yol-İş, DİSK-Emekli Sen, DİSK-Sosyal-İş, KESK’e bağlı Eğitim-Sen, BES, SES ve Tüm Bel-Sen, Tarım Orkam Sen, Birleşik Kamu İş ve bağlı Eğitim İş, Genel Sağlık İş, CHP, EMEP, DEM, Halk-Lis, gibi birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu destek verdi.
1 Mayıs mitingi, Tertip Komitesi’nde yer alan sendikaların temsilcilerinin konuşmalarının ardından sahne alan Eğitim Sen Müzik Grubu'nun seslendirdiği marşlar ile 1 Mayıs coşkusuna ayrı bir renk kattı. Katılımcılar daha sonra Eğitim Sen Müzik Grubu'nun seslendirdiği parçalara eşlik ederek halaylar çekti. 1 Mayıs coşkusu olaysız bir şekilde sona erdi.

GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRLERİ
Tüm ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüş ve mitinglerle kutlandı.
Türk-İş, DİSK, KESK ve Birleşik Kamu İş öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları için alanına giren vatandaşların üzerleri polis tarafından arandı.

HALAYLAR 1 MAYIS İÇİN
1 Mayıs İşçi Bayramı, Çorum’da bayram havasında geçti.
Saat Kulesi’nde bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, sendikalılar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar davul zurna eşliğinde 1 Mayıs’ı halaylarla kutladı.
Etkinlikte CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, kutlamaya katılanlarla halay çekti.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise, 1 Mayıs’a katılanlara karanfil hediye ederek, günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.
Çorum’da 1 Mayıs kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.