ÜÇ KUYU VURDULAR YÜZLERCE YILLIK GÖLETİN SUYUNU YOK ETTİLER

‘BU KÖYDE ZİRAİ EKİM DURDU’

Haberci19 ÖZEL HABER

Üç parçadan oluşan Aksungur köyünde bahçe ekimi yapılamıyor.
Yüzlerce yıl önceden doğal olarak oluşan su göletinden harcama , bahçe sulama ve hayvanlarının su ihtiyaçlarının karşılandığı gölet şu günlerde suya muhtaç durumda.
Geçtiğimiz yıl içerisinde doğal gölete 150 metre uzaklıkta açılan artezyen kuyuları yüzünden Aksungur köyü susuzluğa mahkum edildi.
DSİ nin köy name na tapuladığı göletin suyunun kesilmesi Memişler mahallesi sakinlerini zor durumda bıraktı.
Bahçe eklemeyen Memişler Mahalle sakinleri kanuna aykırı açılan kuyuların kapatılmasını istediler. Aksi takdirde bu yıl köyde bahçe ekimi yapılamayacak.
DSİ BU İŞLEMİN NERESİNDE?
Geçtiğimiz yıl içerisinde açılan kuyu Çorum DSİ müdürlüğüne yapılan müracaat sonrasında yasalara ve kanuna uygun olmadığı gerekçesiyle kapatıldı.

BİR YIL ÖNCE BİR KUYU KAPATILDI BU YIL ÜÇ AYRI KUYU AÇILMASINA KİM İZİN VERDİ?
Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalar sonrasında ilginç ve düşündürücü bilgilere ulaştık.
Çorum DSİ müdürlüğünün bir kuyuyu usulsüz ve yasalara aykırı olduğu için kapatmasından sonra aynı bölgeye üç ayrı kuyu açılmasına izin vermesi ise akıllara farklı soruların gelmesine neden oluyor.
Madem kuyu açılmasında usulsüzlük var neden üç ayrı kuyu açılmasına izin verdiniz?
Şayet kuyu açılmasında mahsur yoksa bir yıl önce açılan kuyuyu neden kapattınız? Araya hatırlı dostlar mı girdi kuyuların tekrar açılması için?

BİR AİLE SUYU ALDI KOCA KÖY SUSUZ KALDI
Memişler mahallesinin susuz kalmasının gerekçesinin altında kuyu açan şahısla DAİ arasında farklı konuların yaşandığı ileri sürülürken köylülerin hayvanlarını ve bahçelerini sulayamamasının izahı yok gibi.

KUYULAR YASAYA AYKIRI DEDİ EVİ KURŞUNLANDI!

Kuyuların yasalara ve usule aykırı olduğunu yetkili mercilere bildiren köy sakinin evinin kurşunlandığını belirten vatandaşlar. Köyde bu konu yüzünden komşular arasında husumetin yaşanmasından endişe ettiklerini dile getirdiler.
Yetkililerin bir an evvel bu konuya bir çözüm getirerek komşular arasında oluşacak husumetin önlenmesini istediler.