MÜDÜRÜM NE İŞİN VAR ÇORUMDA?

Görev yeri Ankara Bakanlıklar ama kendisi her hafta içi Çorum da .
Son zamanlarda Çorum da bulunan devlet dairelerinin birisi basının gündemine gelmesin.
Geçtiğimiz günlerde sevgi evleri, millieğitim müdürlüğüne bağlı kurumlar derken bu hafta ise gündeme Çorum il Tarım Müdürlüğü geldi.
Yapılan yolsuzluklar sonrasında görevden gece yarısı el çektirilen eski Çorum Tarım İl Müdürü Orhan Sarı’nın Ankara’da Bakanlıklara görevlendirildiği ve Çorumda kaldığı yönünde.
Görevden alınmasına gerekçe gösterilen bazı evraklar yakılarak imha edilirken
amatör kameralara yansımıştı.
Öte yandan İl Müdürlüğü döneminde kendisine Hıfzısıhha da görev verilerek sigara içilmesi konusunda iş yerlerinin denetlenmesi verilmişti. Oysa göreve getirildiği gün makam odasında sigara içerken görüntülenmişti.

“ONAY ORHAN SARIDAN DEĞİL Mİ?”
Son iki gündür sosyal medya haberlerinde gündeme zimmetine para geçirilmesi iddiasıyla gelen Çorum Tarım İl Müdür yardımcısı Ali Yiğit’in 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununda belirtilen 8. Ve 7 fıkrasında yer alan “ Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan iş yeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı olma niteliğine haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati ve üst yöneticisinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilirler . Bu şekilde görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır.”diyor.
Oysa Ali yiğit’in bu maddede belirtildiği şartlara haiz olduğu belgelerle sabit iken hakkında soruşturma açılmış açılan soruşturma sonunda aklandığı ortada.
Öte yandan Ali Yiğit’in o görevi icra etmesini ise dönemin İl Müsürü Orhan Sarı bizzat kendi onaylamış ve ücretin ödenmesini ise bizzat kendi imzalamıştı.