İngilizce Münazara Etkinliği’nin Finali Gerçekleştirildi

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafındanöğrencilerimizin İngilizce konuşma ve iletişim becerilerini geliştirmek, eleştirel düşünme yeteneklerini artırmak ve farklı bakış açılarına saygı duymalarını teşvik etmek, araştırma yapma, bilgi toplama ve argümantasyon becerilerini güçlendirmek amacıyla İngilizce Münazara (English Debate)etkinliği düzenledi. 

17 okulumuzun katıldığı münazaralarda, öğrencilerimiz düşüncelerini tamamen İngilizce aktarırken, öğrenciler arasındaki diyaloglar seyirciler tarafından da takdir topladı. Özellikle soru cevap bölümlerinde yaşanan tatlı rekabet keyifli anların ortaya çıkmasına yol açtı.

27 Kasım 2023 tarihinde Bilgi Koleji ile Ada Koleji arasında başlayan İngilizce Münazara Etkinliği’nin ilk ayağı, 29 Nisan 2024 tarihinde Bahçeşehir Koleji ile Bahçelievler Anadolu Lisesi arasında gerçekleştirilen final ile son buldu. 

Devler Tiyatro Salonu’nda yapılan English DebateFinali’nde Bahçeşehir Koleji “Eğitim mesleki becerileri öncelikli olarak ele almalıdır” tezini savunurken; Bahçelievler Anadolu Lisesi öğrencileri ise “Eğitim, akademik konularıöncelikli olarak ele almalıdır” antitezini savundular. 

Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif DAĞLI’nın da yer aldığı final etkinliğinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah KODEK “Şehrimizde dil öğrenmenin önemine dair büyük bir farkındalık oluşturan bu etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim” diyerek münazaraların bundan sonraki yıllarda da devam etmesini temenni ettiğini dile getirdi. 

İngilizce Münazara Finalinde kazanan taraf “Eğitim, akademik konuları öncelikli olarak ele almalıdır” tezini savunan Bahçelievler Anadolu Lisesi ekibi oldu.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Sayın Valimiz, kazanan Bahçelievler Anadolu Lisesi ekibine ödüllerini vererek, etkinliğe katılan tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik etti.