“Ülkemiz, tarımda tamamen ithalat bağımlısı olmuştur “

DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, bugün İsmailköy,  Paşaköy,  Çukurören, Beydili, Hamalıçayköylerini ziyaret edelim dedik, ancak gittik gördük ki, ziyaret edecek köy yok, 5N 1K ( Ne, Nerede, Ne Zaman, Nasıl, Niçin ve Kim ) aradığımızda karşımıza AKP iktidarının 20 yıllık kötü yönetimi çıktı dedi. 

Vargeloğlu,  Çorum merkeze 10 km uzaklıktaki Hamalıçayköy’de cami imamı yok, GSM (Cep Telefonu) yok ve çekmiyor…

Vargeloğlu, başta buğday, arpa ve mısır olmak üzere bazı tarım ürünleri için gümrük vergisinin sıfırlandığını söyledi. Vargeloğlu, artık mızrağın çuvala sığmadığı enflasyon verilerini dizginlemek için yapılan bu düzenlemeyi iktidara sordu. Vargeloğlu, “Üreticilerin suçu devlete güvenmek mi?” dedi.

Vargeloğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“08.09.2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile başta buğday, mısır ve arpa olmak üzere hububatlarda ve birçok tarımsal üründe gümrük vergisi 31.12.2021 tarihine kadar sıfırlandı. Yurtiçi piyasada önlenemeyen fiyat artışlarını ve artık mızrağın çuvala sığmadığı enflasyon verilerini dizginlemek için yapılan bu düzenleme sonrasında şu soruları DEVA Partisi olarak soruyoruz;

Bu üreticilerin suçu devlete güvenmek mi? Yoksa Rus çiftçisi kadar Ankara’da abileri mi yok?

‘Tarımın da DEVA’sı hazır’

Her alanda olduğu gibi tarımın da DEVA’sının hazır olduğunu ifade eden Vargeloğlu, partisinin bu konudaki politikalarını açıkladı.

‘Gıda enflasyonunu azaltıp, ülkemizin potansiyelini ortaya çıkaracağız’

Vargeloğlu, DEVA iktidarında, değer üretmeden rant elde etmek isteyenlerin üzüleceğini hakkıyla çalışıp üretenlerin sevineceğini ifade etti.