BELEDİYE İHALESİNDE KAŞE KRİZİ

Çorum Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda CHP Belediye Meclisi Üyesi Rüştü Çağlar’ın belediye ihaleleri ile ilgili açıklamaları ortalığı karıştırdı.

CHP Belediye Meclis Üyesi Rüştü Çağlar’ın Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada , Denetleme sonrası bulduğu usulsüzlükleri anlattı.

Rüştü Çağlar; ‘Faturada eledikleri firmanın kaşesi var. Evraklar geliyor ödeme evrakları geliyor hiç kontrol eden yok mu? İhale yapılmış firmanın birinin teklifi uygun bulunmamış, 3 tekliften birisi uygun bulunmuş sonuçta gönderilen faturada elenen firmanın kaşesi var. Bizim zamanımızda muhasebe müdürü faturayı önümüze atardı. Bizde böyle bir şey yok. Hadi bir adam bilmiyor atladı bunun başında müdür yok mu? Kimse fark etmiyor mu? Fatura sahibi farklı altındaki kaşe farklı” şeklinde açıkladı.

 Güngör Atak, ödeme yapılması için gönderilen faturanın altında elenen firmanın kaşesinin bulunmasının 3 firmanın da aynı kişiye ait olduğu kanısını ortaya çıkardığını belirterek, “Bu kaşenin diğer firmaya gitme imkânı yok. Burada Rüştü Çağlar’a da sitem etmek istiyorum. Böyle demek istemiyormuş kızınca mı söylemek gerekiyor. CHP’deki arkadaşların görevi değil bu faturaları düzeltin demek” dedi.

Güzel bir inceleme yapıldığını anlatan Çağlar, Belediyede asıl yapacak işler dururken cami tadilatı yapıldığını, tuvaleti yapıldığını anlatarak, “Belediye performansının %60’ına ulaşmış ancak %50’si yapılması gereken konular maaş ödemek gibi. Geri kalan %30 yapılmamış. Belediye Başkan Yardımcısı Yağbat konuşma yapacağım diyor toplantıyı bitiriyorlar herkes işin içinde değil oylamada indir kaldır olayı var sadece” dedi.