”O” KÖYLERİN YOLLARINA EL ATILDI….

Haberci19 ÖZEL HABER

Çorum- Osmancık ilçesinin 11 köyünün ortak gurup yoluna yıllardır çözüm getirilmediğini belirten haberimize İl Özel İdaresinden cevap geldi.

Çorum İl Özel İdaresi tarafından köy yolarının ve menfez yerlerinin inceleme çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlandı.  İl Özel İdare yetkililerinden oluşan bir heyetin köy yollarında ve adı geçen 11 köyde çalışma yaptıkları kaydedildi.

Osmancık ilçesine 25 kilometre uzaklıkta olan 11 köyün gurup yolunun bu çalışmalar neticesinde ölüm tuzağı olmaktan çıkartılması bekleniyor.

Yasiyen köyü (Yagsiyan),Yedi oluk, Haliller, Ahlâtlı, Dilimasar, Kayalı dere, Başkaya, Hasan çavuşlar, Yanan kışla, Süleyman Demirel, Ahırçayı, Havdan olmak üzere 11 parçadan oluşan köylerin gurup yolları ölüm tuzakları ile anılıyordu. Yazın toz bulutuna, kışınsa çamur deryasına dönen yollarda şu ana kadar onlarca trafik kazası meydana gelmiş, onlarca insanımız hayatını kaybetmiş ve bir o kadarda yaralanma vukuu bulmuştu. Konuyu gündeme getiren Haberci19 ekibinin çalışması neticesinde yolların sorun olmaktan çıkartılacağı belirtilmiş ve çalışmalara başlandığı duyurulmuştur.

Köy yollarının önümüzdeki günlerde fizibilite çalışmalarının yapılarak ihaleye çıkartılması bekleniyor.